Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wędzona

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
cukier 2 łyżki
majeranek
woda
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wędzona

Z wody, soli peklowej, cukru, majeranku i liścia laurowego przygotowujemy solankę. Polędwicę całkowicie umieszczamy w wodzie , przykrywamy i pozostawiamy w chłodnym miejscu na około 5 dni. Zapeklowane mięso wyjmujemy z wody przekłuwamy hakiem i umieszczamy w wędzarni. Wędzimy około 5 godzin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 20.05.2013 21:48
nie mam wędzarni =(( Ale przepis "zapiszę" na przyszłość !
Ada-Gaba 05.02.2013 06:50
rewelacja
dianix 15.11.2012 20:48
też czasem wędzimy ;)
Łukasz15 28.08.2012 19:56
pyszna
kuklik 13.08.2012 17:24
taka ciepła prosto z wędzarni marzenie
barbara11561 07.04.2012 00:22
świetna
cooleczka 20.02.2012 20:45
pyszności
Adamorek 20.09.2011 22:42
smaczne
Magdalena80 07.09.2011 22:19
pyszności
Ania67 16.05.2011 11:29
Smakowicie wygląda
Tika4444 08.05.2011 20:28
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak