Sposób przygotowania

Szynkę nakłuwamy i w otworki wciskamy ząbki czosnku. Z wody, soli peklowej, cukru, majeranku przygotowujemy solankę. Szynkę całkowicie umieszczamy w wodzie , przykrywamy i pozostawiamy w chłodnym miejscu na około 5 dni.Zapeklowaną szynkę wyjmujemy z wody przekłuwamy hakiem i umieszczamy w wędzarni. Wędzimy około 5 godzin

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    oj zjadłabym z przyjemnością :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    swojska najpyszniejsza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !