Sposób przygotowania

Rybę oczyścić ze skóry i ości. Mięso podzielić na 2 cm kawałki i wymieszać z solą, pieprzem, olejem i octem. Odstawić na godz do lodówki.
Oczyścić dymkę, umyć i pokroić w talarki. Jajka gotować ok. 10 min.
Wyjąć żółtko z jajek ugotowanych na twardo i rozgnieść w naczyniu widelcem. Dodać surowe żółtko i całść wymieszać na pianę, dodając olej. Doprawić musztardą, octem, solą i pieprzem. Dodać dymkę.
Sałatę umyć, otrząsnąć i porwać palcami w paski.
W naczyniu układać warstwami sałatę, kawałki ryby i sos.
Posiekać drobno biało z jajek ugotowanych na twardo i posypać nim sałatę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !