Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 sztuka
jajko 2 sztuki
surowe żółtko 1 sztuka
musztarda 1 łyżka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
białe wino do smaku
ocet do smaku
olej do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ryba 300 (gotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka rybna

Rybę oczyścić ze skóry i ości. Mięso podzielić na 2 cm kawałki i wymieszać z solą, pieprzem, olejem i octem. Odstawić na godz do lodówki.
Oczyścić dymkę, umyć i pokroić w talarki. Jajka gotować ok. 10 min.
Wyjąć żółtko z jajek ugotowanych na twardo i rozgnieść w naczyniu widelcem. Dodać surowe żółtko i całść wymieszać na pianę, dodając olej. Doprawić musztardą, octem, solą i pieprzem. Dodać dymkę.
Sałatę umyć, otrząsnąć i porwać palcami w paski.
W naczyniu układać warstwami sałatę, kawałki ryby i sos.
Posiekać drobno biało z jajek ugotowanych na twardo i posypać nim sałatę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak