Sposób przygotowania

Z mąki, tłuszczu, soli i żółtka zagnieść kruche ciasto. Odstawić na ok. 30 min. w chłodne miejsce.
W tym czasie pokroić na małe kawałki pieczeń. Umyć warzywa (pomidory, paprykę, cebulę), oczyścić i pokroić w paski lub kostkę.
Creme fraiche wlać do naczynia, wymieszać z jajkami, dodać warzywa, pieczeń i zioła ( majeranek, tymianek, netkę pietruszki, szczypiorek), doprawić solą pieprzem i gałką muszkatałową.
Tortownicę wysmarowaćmasłem. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie i wykleić nim formę. Podciągnąć do góry brzeg ciasta. Widelcem kilkakrotnie nakłuć dół ciasta. Wlać do formy mieszankę creme fraiche. Piekarnik podgrzaćdo temp. 200 stopni i piec tartę na środkowej blasze ok. 50 min..

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !