Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek wielkanocny z białą kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas do żurku 1/2 litra
kiełbasa biała 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
ziele angielskie 5 szt.
boczek wędzony 30 dag
majeranek 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
żurek śląski 2 op.
Wywar: 1,5 (z mięs do pasztetu)

Przepis i sposób przygotowania na: żurek wielkanocny z białą kiełbasą

Do wywaru po gotowaniu mięsa do pasztetu wlać zakwas do żurku, dodać liście laurowe i ziele angielskie, zagotować, Boczek usmażyć na patelni, wrzucić do wywaru, dodać pokrojoną w plastry białą kiełbasę, gotować około 10 minut. Po czym dodać żurek w proszku rozmieszany w 3/4 szklanki wody, ewentualnie doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek i gotować jeszcze przez jakiś czas, .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 23.05.2011 18:46
wygląda super
bejciu24 27.04.2011 21:30
pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak