Sposób przygotowania

Wymieszać obydwa rodzaje mąki. Dodać drożdże rozpuszczone w letnim mleku, wlać 3 łyżki oleju, oprószyć szczyptą soli.Zagnieść gładkie ciasto, uformować kulę. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce.Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na reszcie oleju.Dodać poszatkowaną kapustę i pokrojoną w drobną kostkę paprykę.
Dusić pod przykryciem przez 15 minut przez 15 minut. Przyprawić przyprawą curry, sosem sojowym i pieprzem - farsz musi być dość pikantny.Ciasto ponownie wyrobić, rozwałkować na grubość 0,5 cm i radełkiem wykroić kwadraty o boku 10 cm. Nałożyć farsz, skleić brzegi, posmarować roztrzepanym żółtkiem.Piec pierożki przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !