Sposób przygotowania

Odlać wywar z pod duszenia gołąbków,zagotować,dodać przecier pomidorowy.Śmietanę wymieszać z mąką wlać do wywaru,gotować aż sos zacznie gęstnieć.Pod koniec doprawić solą i pieprzem,dodać suszoną natkę pietruszki i łyżkę masła.Podawać wyłącznie do gołąbków ze względu na dodatek wywaru w którym była duszona kapusta.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mam w planach gołąbki ,to wykorzystam twój przepis na sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię taki sosik;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    uwielbiam go sobie dużo nalać po gołąbkach
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    robię podobny- pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajny sos
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    też tak robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    taki najlepszy
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Gołąbki z sosem pomidorowym lubię najbardziej.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    sosik to i ja robię dla rodzinki:} sama wolę pieczone gołąbki.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Sprawdzony przepis, polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !