Sposób przygotowania

Drożdże musimy rozetrzeć z cukrem , wodę zagotować i dolać ciepłą do drożdży , tylko 1\\2 szklanki, odstawiamy w ciepłe miejsce , następnie mąkę, sól wsypujemy do miseczki dodać drożdże , olej i tą wodę co nam została . Wymieszać dokładnie , ciasto przekładamy na blat i wyrabiamy na gładkie i lśniące , ciasto smarujemy olejem przekładamy do miski i przykrywamy i odstawiamy na pół godziny. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części , każda część rozwałkować i piec 8 minut na natłuszczonej blaszce w piekarniku w 200 st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    sama jeszcze nie robiłam, choć używam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !