Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek według Agi

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 1 główka
Majeranek suszony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek według Agi

Wybieramy ładny kawałek boczku(około 2 kg).Czosnek dzielimy na ząbki,tniemy w paseczki.W boczku,ostrym nożem robimy dziurki i wtykamy w nie czosnek.Cały boczek nacieramy sola,pieprzem i majerankiem.Zostawiamy na cała noc w lodówce.Na drugi dzień układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 1 1/2 godziny w 180 st.Wychodzi pyszny.Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 23.01.2012 17:55
apetyczne mięsko
Mysiunia 06.01.2012 15:36
piękny!
jerry1 30.11.2011 10:40
palce lizać
rutynka 25.11.2011 09:53
wygląda bardzo apetycznie:)
m1monika 16.11.2011 22:24
pycha
kuklik 24.10.2011 15:25
mniam
Ania67 25.09.2011 08:57
extra
kejt2 15.09.2011 11:35
uwielbiam boczek
anoosia 18.08.2011 09:47
wygląda apetycznie:)
Justyna Jussstiii 05.07.2011 09:53
super
kochanyptysiu 29.04.2011 09:45
ekstra
kochanyptysiu 29.04.2011 09:44
pycha
aguus 28.04.2011 18:33
Super!
Kuchareczekjeden 27.04.2011 20:49
pyszny!
Krystyna32 27.04.2011 15:52
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak