Sposób przygotowania

Schab oczyścić z błon,umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Czosnek obrać,każdy ząbek przekroić na pół,posypać solą.W schabie od spodu robić nożykiem małe otwory i szpikować posolonym czosnkiem.Natrzeć schab pepryką,solą i pieprzem,odstawić do lodówki najlepiej do drugiego dnia.Rozgrzać piekarnik do 220 stopni,ułożyć schab na blasze wysmarowanej tłuszczem,przykryć szczelnie folią aluminiową i podpiec ok 25 minut.Następnie zmniejszyć temperaurę do 180 stopni zdjąć folię i piec do miękkości podlewając sosem z pod pieczeni(w razie potrzeby podlać wodą).Wystudzić i pokroić w plastry.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne mięsko
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię taką pieczeń
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pysznie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    apetyczne, aż ślinka leci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne i apetyczne....
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    super do chleba
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    aż ślinka cieknie na jego widok- super...
  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Zjadłabym taki plasterek na świeżej bułce :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    lepsze od kupnej kiełbasy
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    idealny do kanapek :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    robię podobny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Aż zgłodniałam, a dziś piątek :(
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ładnie i apetycznie Ci się upiekł.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    uwielbiam taki schab
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    mniam,pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    wspaniały do chleba i na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    też zawsze szpikuję mięso czosnkiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    leonkot

    też zawsze szpikuję mięso czosnkiem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    lubię czosnek
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wygląda pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    lubię czosnek dla mnie pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    swietnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !