Sposób przygotowania

Kawałek łososia oczyścić, posolić, pokropić cytryną zawinąć w folię aluminiową i włożyć Kawałek łososia oczyścić, posolić, pokropić cytryną zawinąć w folię aluminiową i włożyć Kawałek łososia oczyścić, posolić, pokropić cytryną zawinąć w folię aluminiową i włożyć Kawałek łososia oczyścić, posolić, pokropić cytryną zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika na ok. 40 min na 150 stopni. Trzeb sprawdzać co jakiś czas jak łosoś się piecze. Szpinak wrzucić na patelnię i dusić na bardzo małym ogniu, gdy woda ze szpinaku wyparuje już w tedy dodajemy łyżkę masła, 3 łyżeczki śmietany, nadal dusić. Następnie trzeba dodać 2,3 ząbki czosnku - dla każdego do smaku. Należy jednak pamiętać, że szpinak lubi czosnek :)
Gdy łosoś się będzie piekł, a szpinak dusił należy przygotować risotto. Ryż do risotta gotujemy i podlewamy rosołem, bulion może być z kostki, musimy przybrać miarę do ryżu, aby ryż wypił rosół, tylko nie za dużo. Należy gotować ok 15 min na wolny ogniu, aby się nie rozgotował.

Podanie
na duży talerz, na środek położyć łososia z jednej strony nakładamy risotto z drugiej
szpinak. Risotto należy przyozdobić listkiem bazylią. Łososia przed zjedzeniem dobrze polać sokiem z cytryny.
i smacznego !

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !