Sposób przygotowania

W płaskim naczyniu zalać galaretkę granatową, zostawić do zastygnięcia, potem pokroić w kostkę. W tortownicy ułożyć biszkopty. Polać wystudzoną herbatą. Przygotować masę ze śmietany – zmiksować śmietanę z cukrem pudrem i odstawić. Następnie w 2 łyżkach wody rozpuścić 1 łyżkę żelatyny, dodać 1/2 szklanki wrzącej wody, wymieszać żelatynę z wrzątkiem. Wystudzoną, ale jeszcze letnią żelatynę wlać do śmietany, wymieszać i wstawić na 10 minut do lodówki. Wylać część śmietany na biszkopty, ułożyć kostki granatowej galaretki, wylać pozostałą śmietanę, wstawić do lodówki na 30 minut. Potem ułożyć ananasy na masie śmietanowej, zalać turkusową galaretką. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super!! na pewno wypróbuje!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    meredith

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Piękny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    Dodalam jeszcze jedna fotka z profilu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    piękne i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Ciekawie pomyślane:) zachęcające do zjedzenia:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczny i ładny
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    ?liczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !