Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka wielkanocna z perełkami cukrowymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szklanka
jajko 4 szt
margaryna 250 gram
mąka ziemniaczana 1/2 szkalnki
kakao 1,5 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
perełki cukrowe
płatki migdałowe
cukier 3/4 szkalnki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka wielkanocna z perełkami cukrowymi

Cukier zmiksować z jajkami, dodać cukier waniliowy, mąkę przesianą z sodą, stopioną margarynę. Następnie 2/3 ciasta odlać a do 1/3 dodać kakao. Potem wlewać do formy na babkę najpierw jasne ciasto a potem
ciemne. Jak ostygnie wyjąć z formy. Przygotować polewę i polać babkę, ozdobić płatkami i perełkami lub dowolnymi bakaliami.

Polewa
1/3 kostki margaryny
3 łyżki cukru
2 łyżki kakao
3 łyżki wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 17.07.2012 23:40
super
Sarenka 02.07.2011 17:13
Super babeczka :)
polly66 26.06.2011 10:49
obłędna
Mirosława5 04.05.2011 07:24
wygląda świetnie:)
banditka 28.04.2011 10:42
Juz podaje (zgubiłam temp i czas ) - w temp 170-180 stopni około 40 minut.
Koper 28.04.2011 08:52
Ile czasu trzeba piec i w ilu stopniach?
ben-ka 27.04.2011 14:30
z sodą babki nie robiłam ale wyglada wspaniale:)
Misiabe 27.04.2011 13:17
Ślicznie wygląda!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak