Sposób przygotowania

Cukier zmiksować z jajkami, dodać cukier waniliowy, mąkę przesianą z sodą, stopioną margarynę. Następnie 2/3 ciasta odlać a do 1/3 dodać kakao. Potem wlewać do formy na babkę najpierw jasne ciasto a potem
ciemne. Jak ostygnie wyjąć z formy. Przygotować polewę i polać babkę, ozdobić płatkami i perełkami lub dowolnymi bakaliami.

Polewa
1/3 kostki margaryny
3 łyżki cukru
2 łyżki kakao
3 łyżki wody

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Ślicznie wygląda!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z sodą babki nie robiłam ale wyglada wspaniale:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ile czasu trzeba piec i w ilu stopniach?
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    Juz podaje (zgubiłam temp i czas ) - w temp 170-180 stopni około 40 minut.
  • 0
    2739711158270963804
    Opublikowano

    Mirosława5

    wygląda świetnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    obłędna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Super babeczka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !