Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik krówkowy z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
mąka 1 i 1/3 szklanki
cukier puder 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3 łyżki
mleko 1 szklanka
jajko 5 szt.
olejek śmietankowy kilka kropli
krówki 30 dag
biały ser 3/4 półtłusty
orzechy włoskie 5 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: sernik krówkowy z orzechami

Margarynę stop, ostudź. Mąkę, 1/2 szklanki cukru pudru, kakao i proszek do pieczenia wymieszaj. Wlej margarynę, zagnieć gładkie ciasto. Tortownicę natłuść, posyp mąką. Wylep ciastem.
Masa: Krówki stop z kilkoma łyżkami mleka. Jajka i szklankę cukru pudru utrzyj. Dodaj ser i olejek śmietankowy, połącz. Wlej resztę mleka i połowę masy krówkowej, wymieszaj. Masę wylej na ciasto. Piecz godzinę w temp. 180 stopni. Polej resztą masy krówkowej i udekoruj orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 20.12.2011 20:46
super
aleksa123 12.09.2011 14:25
fajny przepis
m1monika 15.07.2011 08:52
świetny przepis;)
teresa18 16.06.2011 21:30
pyszny, super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak