Przepis i sposób przygotowania na: mazurek śliwkowy pod czekoladą
Krem: Powidła, kakao i 5 łyżek cukru gotuj 5 minut. Gorącą masą przełóż obydwa placki, mocno dociśnij. Polej stopioną, gorącą czekoladą, udekoruj bakaliami.
jajko | 2 szt. |
mąka | 3 szklanki |
cukier (na ciasto) | 1 szklanka |
miód | 2 łyżki |
gęsta śmietana | 3 łyżki |
margaryna | 5 dag |
powidła śliwkowe | 1 słoik |
kakao | 2 łyżki |
cukier na krem | 5 łyżek |
czekolada mleczna | 1 tabliczka |
bakalie | do dekoracji |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: