Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek śliwkowy pod czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt.
mąka 3 szklanki
cukier (na ciasto) 1 szklanka
miód 2 łyżki
gęsta śmietana 3 łyżki
margaryna 5 dag
powidła śliwkowe 1 słoik
kakao 2 łyżki
cukier na krem 5 łyżek
czekolada mleczna 1 tabliczka
bakalie do dekoracji
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek śliwkowy pod czekoladą

Ciasto: Jajka, szklankę cukru, mąkę, miód, śmietanę, sodę oczyszczoną, margarynę wyrób na ciasto. Ciasto podziel na dwie części . Rozwałkuj, wyłóż dwie natłuszczone blachy. Piecz ok. 30 minut w temp. 200 stopni.
Krem: Powidła, kakao i 5 łyżek cukru gotuj 5 minut. Gorącą masą przełóż obydwa placki, mocno dociśnij. Polej stopioną, gorącą czekoladą, udekoruj bakaliami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 11.11.2011 22:22
Apetyczny przepis
Grażyna13 02.10.2011 19:19
Pyszny !
MAŁY 14.06.2011 10:03
słodziutko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak