Sposób przygotowania

Umyte zoladki pogotowac, na pol miekko w wodzie bez soli.Wody nie wylewac, przyda sie do podlewania sosu.Cebule pokroic w koske, podsmazyc na oliwie , dodac pokrojone (jak na gulasz ) zoladki.Razem podsmazyc, dodac czerwona papryke, tebyl (jak nie macie, dac mielona kolendre w takiej samej ilosci), przecier pomidorowy, harrisse,czosnek, zamieszac i podlac woda (ta od zoladkow ), dusic pod lekko uchylona przykrywka, dolewajac systematycznie wode--tak, abysmy mieli sos, a nie zupe.Gdy, zoladki beda zupelnie miekkie, dodajemy pokrojona w kostke gulaszowa watrobke, dodajemy cumin--kminek, sol i jeszcze chwilke dusimy, zeby watrobka nie byla surowa.Sprawdzamy ilosc wody, bo musimy miec sos, w ktorym bedziemy moczyc pieczywko ! Tuz przed zgaszeniem gazu wrzucamt papryke przepolowoiona na pol.Przykrywamy i gasimy gaz.Mozna posypac natka pietruszki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ooo! To jest dopiero ciekawe danie! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajna taka wątróbeczka, ale myślę, że cuminu nie da się zastąpić zwykłym mielonym kminkiem. Cumin, czyli kmin rzymski ma zupełnie odmienny smak od znanego nam kminku.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !