Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kabaczki nadziewane mięsem i ryzem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczki młode 100 szt
mięso mielone 150 g
ryż 400 g
cebula 300 g
tłuszcz 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
sos koperkowy 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: kabaczki nadziewane mięsem i ryzem

Kabaczki obrać ze skórki,przekroić na dwie połowy wzdłuż i usunąć nasiona.Ugotowany na półsypko ryż wymieszać z mięsem mielonym,zrumienioną, pokrajaną w kostkę cebulą,solą,pieprzem i natką pietruszki.Starannie wymieszać i napełnić połówki kabaczków.Układać w szerokim,płaskim rondlu na rozgrzany tłuszcz,podsmażyć,dolać sos koperkowy i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.Miękkie kabaczki podawać z sosem,w którym się dusiły z dodatkiem makaronu lub ziemniaków i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 15.04.2012 16:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak