Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
jaja 1 szt
woda 0.5 szkl
mięso gotowane 500 g
bułka czerstwa 100 g
cebula 50 g
słonina 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem

Przygotować nadzienie:bułkę namoczyć w wodzie,odcisnąć,cebulę pokrajać w cząstki,zrumienić na tłuszczu.Mięso pokrajać na kawałki,zemleć wraz z bułką i cebulą,doprawić do smaku solą i pieprzem.Masę wyrobić i formować kulki.Zagnieść ciasto pierogowe,wyrobić,wałkować,układać kulki mięsa i formować pierogi.Gotować partiami na wrzącej,posolonej wodzie,ugotowane wybierać cedzakiem i porcjować.Polać stopioną słoniną i podawać zaraz po ugotowaniu z dodatkiem surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak