Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kielbasa domowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieso karkowki 5 kg
saletra 5 g
słonina 50 dag
sól 30 dag
pieprz 10 dag
ząbki czosnku 2 szt
jałowiec 5 ziaren
jelito cienkie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kielbasa domowa

mieso zmielic razem ze slonina, wymieszac je z sola, saletra i przyprawami, wlozyc do emaliowanej miski lub garnka i zostawic w chlodnym miejscu do nastepnego dnia
nastepnie wlac do miesa szklanke przegotowanej przestudzonej wody i dodac czosnek starty
mieso bardzo dobrze wyrobic
przygotowane jelita napelniac ciasno masa miesna - mozna sobie pomoc specjalna nakladka ktora jest przy maszynkach do miesa
zwracac uwage by nie tworzyly sie puste przestrzenie
krazki kielbasy uwedzic ok. 1 - 1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 01.07.2013 10:06
dziekuje nie ma to jak swoja wlasna
Katarzyna59 01.05.2013 13:04
domowa najlepsza
Kuchareczka2 18.07.2012 10:54
już czuję jej aromat
Anna152 13.06.2012 07:25
mniam
romanrafal
romanrafal 22.05.2012 17:10
super
dorotka0000025 22.01.2012 15:32
polecam...
krystyna24 17.12.2011 14:09
mniam
krystyna24 04.12.2011 16:04
az slinka leci
Adamorek 12.09.2011 23:38
wyśmienita kiełbasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak