Sposób przygotowania

mieso zmielic razem ze slonina, wymieszac je z sola, saletra i przyprawami, wlozyc do emaliowanej miski lub garnka i zostawic w chlodnym miejscu do nastepnego dnia
nastepnie wlac do miesa szklanke przegotowanej przestudzonej wody i dodac czosnek starty
mieso bardzo dobrze wyrobic
przygotowane jelita napelniac ciasno masa miesna - mozna sobie pomoc specjalna nakladka ktora jest przy maszynkach do miesa
zwracac uwage by nie tworzyly sie puste przestrzenie
krazki kielbasy uwedzic ok. 1 - 1,5 godz.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    wyśmienita kiełbasa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    az slinka leci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    polecam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    już czuję jej aromat
  • 1
    pict5498
    Opublikowano

    Katarzyna59

    domowa najlepsza
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    dziekuje nie ma to jak swoja wlasna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !