Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1350 g
tłuszcz 70 g
cebula 200 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wieprzowa

Umyte,oczyszczone z błon i powięzi mięso natrzeć solą,ułożyć na brytfannie,polać tłuszczem i wstawić do gorącego piekarnika.Cebulę pokrajać w plastry i zrumienić na tłuszczu.W czasie pieczenia mięso podlewać wytworzonym sosem,a pod koniec pieczenia dodać cebuli i razem piec mięso do miękkości.Upieczone mięso ostudzić i krajać ostrym nożem porcje.Sos przetrzeć i włożyć do niego porcje mięsa.Wydawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak