Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca duszona

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 50 gramów
marchew 50 gramów
tłuszcz 150 gramów
mąka pszenna 30 gramów
śmietana 50 gramów
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
cielęcina bez kości 1500 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca duszona

Umyte mięso posolić, natrzeć czosnkiem, obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu i przełożyć do garnka.

Na pozostałym tłuszczu zrumienić rozdrobnioną cebulę i marchew. Dodać do mięsa. Gotowe mięso wyjąć na deskę i krajać w ukośne plastry. Sos przecedzić i przetrzeć warzywa, podprawić mąką i śmietaną oraz doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak