Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka wieprzowe duszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1500 g
sól 20 g
mąka 20 g
tłuszcz 100 g
cebula 200 g
Majeranek suszony Prymat 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka wieprzowe duszone

Umyte i oczyszczone z wody żeberka pokrajać na porcje,posolić,oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Przełożyć do garnka,posypać majerankiem,dodać pokrajaną w plasterki zrumienioną cebulę,wlać 0.5l wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości.Gotowe żeberka przełożyć na głęboki półmisek,polać sosem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak