Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

stek wieprzowy saute

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 20 g
tłuszcz 150 g
masło 50 g
sól do smaku
wieprzowina 1600 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: stek wieprzowy saute

Mięso umyć,osączyć z wody,oczyścić z błon,nadmiaru tłuszczu,pokrajać w poprzek włókien na kawałki,lekko zbić zwilżonym tłuczkiem i uformować okrągłe steki o średnicy 8cm i grubości 1.5cm.Powierzchnię i brzegi wyrównać zwilżonym nożem.Porcję mięsa posolić,oprószyć lekko mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Usmażone steki porcjować na ogrzane talerze,na każdą porcję położyć kawałek surowego masła,ułożyć dodatki jarzynowe i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 08.08.2011 09:21
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak