Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka cielęca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1400 g
mąka pszenna 80 g
masło 100 g
sól do smaku
natka pietruszki do smaku
włoszczyzna 300 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka cielęca

Umyte mięso włożyć do wrzącej,osolonej wody i powoli gotować pod przykryciem.Gdy mięso jest na pół miękkie dodać umytej i pokrajanej włoszczyzny.Gotować do miękkości.Ugotowane mięso wyjąć,pokrajać w poprzek włókien na porcję zgodnie z normatywem.Przełożyć do sosu.Sporządzenie sosu:masło rozetrzeć,dodać mąkę,wymieszać,rozprowadzić wywarem,zalać porcję mięsa,zagotować,doprawić do smaku i podawać z dodatkiem ryżu lub kaszy perłowej na sypko,jarzyn z wody(kalafior,brukselka,itp.oraz surówki-na oddzielnym talerzyku).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 01.08.2011 15:04
lubię cielęcinę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak