Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bulion mięsny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina z kością 1200 g
woda 2550 g
włoszczyzna 350 g
cebula 70 g
białko 2 szt
sól do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: bulion mięsny

Mięso i kości dokładnie umyć.Kość porąbać i włożyć do zimnej wody i wolno podgrzewać do zagotowania.Rosół gotować na bardzo małym ogniu przez 3godziny,po czym dodać włoszczyznę,przyrumienioną cebulę i przyprawy.Gotować nadal ok.30minut.Z gotowego rosołu (nie szumowanego) wyjąć mięso,zebrać tłuszcz i sklarować białkiem.Bulion mięsny stosuje się jako zupę czystą,czasem też jako dodatek do wielu sosów i potraw mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak