Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 i 1/2 szkl
drożdże 5 dag
jaja 3 szt
cukier 2 łyżki
mleko 3/4 szkl
olej 2 łyżki
olej do smażenia do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe

Przygotować rozczyn z letniego mleka, drożdży i cukru. Pozostawić do wyrośnięcia. Białka ubić. Pozostałe składniki rozmieszać łyżką, na końcu połączyć z pianą z białek. Ciasto kłaść łyżką na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron, posypać cukrem pudrem lub posmarować dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 18.06.2011 00:10
dobre
agnieszka137 27.04.2011 11:38
puszyste
traktorek 27.04.2011 10:24
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak