Sposób przygotowania

galaretki rozpuszczamy osobno w 1,5 szklance wody każdą. Zieloną wlewamy do 1/4 wysokości stożkowego kieliszka lub pucharka. Śmietane ubijamy i miksujemy z rozpuszczoną w małej ilości wody zelatyną. układamy warstwe śmietany na stężałą galaretkę, wylewamy warstę galaretki czerwonej, a na koniec kolejną warstwę śmietany. Deser można jesć bezpośrednio z naszych pucharków, albo dla lepszego efektu mozna potrzymać chwile nad parą i wyjąć \'do góry nogami\' na talerzyk

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda bardzo zachęcająco :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    fajnie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Pięknie podana kolorowa galaretka. Smak truskawki świetnie komponuje z agrestem, a bita śmietana świetnie go podkreśla.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    wspaniały deser!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    ale pyszny deserek! taki jak lubię..
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Super deser :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !