Sposób przygotowania

Składniki:
galaretka agrestowa
galaretka truskawkowa
łyżka cukru pudru
łyżeczka żelatyny
szklanka śmietany 30%
skorupki z jajek

Przygotowanie:

Potrzebne jest ok 20 skorupek po jajkach. Od węższej strony jajka robimy dziurkę, przez którą wylewamy białko i żółtko. Każdą skorupkę dokładnie myjemy w zimnej wodzie z pozostałości jajka, a następnie zalewamy wrzątkiem i zostawiamy tak na trochę.

Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku. Zielona wlewamy od razu do 1/4 wysokości skorupki. Śmietanę miksujemy, dodajemy cukier puder, a następnie ciepłą żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody. Wylewamy na stężałą galaretkę, wlewamy trochę truskawkowej galaretki i po stężeniu wkładamy resztę śmietany. Po 2 godzinach należy jajka delikatnie obrać ze skorupki i przeciąć na pół.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    swietny pomysl
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magda24

    super pomusłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !