Sposób przygotowania

Składniki na ciasto mieszamy i zagniatamy,zawijamy w folię i wkładamy do lodówki,żeby się schłodziło.1/3 ciasta odcinamy a pozostałe wałkujemy na grubość 1 cm.
Ciasto smarujemy rozmąconym białkiem z reszty ciasta robimy wałeczek lub warkoczyki i układamy na brzegach mazurka. Pieczemy 20 minut w tem.200 stopni.
Mleko zagęszczone w puszce gotujemy w wodzie ok.2 godzin -/ teraz można kupić już masę kajmakową w puszce /.250 ml mleka zagotować i zalać orzechy,następnie je obrać i posiekac.
Na ostudzonego mazurka wykładamy masę z puszki ,posypujemy orzechami i gotowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pyszne
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ładnie wygląda jak ktoś zrobi sama za niego się nie brałam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ładnie wygląda jak ktoś zrobi sama za niego się nie brałam
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Święta wielkanocne kajmakiem pachnace
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pysznie świątecznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepyszne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !