Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na połowie oleju. Na pozostałym oleju podsmażyć warzywa starte wcześniej na tarce o grubych oczkach, a cebule i pora pokrojone w plastry. Mięso i warzywa przekładamy do garnka, wlewamy rosół, dodajemy przyprawy i dusimy 40 min. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć przyprawy, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo smaczne połączenie kurczaka z warzywami.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    babajaga1969

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    kurczak i warzywa bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !