Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Haliny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso (gotowane lub pieczone) z kurczaka 30 dag
papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
oliwki zielone 5 sztuki
oliwki czarne 5 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
sok i skórka otarta z cytryny 1 sztuka
sos sojowy 1 łyżka
jogurt naturalny 5 łyżek
majonez 5 łyżek
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Haliny

Pieczone mieso kroimy w kostke . Papryke tez kroimy w kostke . Cebule w kostke . Oliwki kroimy w plasterki . Robimy sos z jogurtu , majonezu , koperku i doprawiamy sola i pieprzem . Wszystkie skladniki mieszamy z sosem sojowym , sokiem i skorka cytryny . Dodajemy sos i mieszamy jeszcze raz schladzamy w lodowce 2 - 3 godz .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 21.02.2012 15:31
pychotka!!!
goofy9 12.06.2011 23:43
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak