Sposób przygotowania

Czosnek przeciskamy przez praske dodajemy łyżkę soku z cytryny,sól pieprz i mieszamy.Mięso myjemy,usuwamy tłuszcz i osuszamy nacieramy mieszanką z czosnku i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.Rodzynki przelewamy wrzącą wodą,maliny myjemy i miksujemy następnie przecieramy by powstała gładka masa bez nasion.Żelatynę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i mieszamy razem z przecieram z malin,następnie wlewamy wino,jedną łyżkę soku z cytryny i słodzimy według uznania.Pozostawiamy w chłodnym miejscu.Na patelni rozgrzewamy maslo przesmażamy mięso a kiedy będzie zarumienione z obu stron skrapiamy winem dodajemy gozdziki,imbir i dusimy pod przykryciem 15 min..Kiedy mięso będzie już miękkie,wyciągamy z patelni.Gdy ostygnie kroimy w grube plasterki i układamy na półmisku,posypujemy rodzynkami i zalewamy galaretą.Wstawiamy do lodówki i czekamy aż galareta stężeje.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wytrawna potrawka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !