Sposób przygotowania

Buraki myjemy wrzucamy do wrzącej wody lekko zakwaszonej octem winnym gotujemy 50 min,przekładamy do zimnej wody obieramy ze skóry i kroimy w kostkę.Marchew obieramy i gotujemy,schładzamy i kroimy w kostkę.Cebulę i ogórki kroimy drobno.Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie obieramy i kroimy w dużą kostke.Kapustę drobno kroimy.SOS-ocet i olej wlewamy do rondelka,doprawiamy dajemy sok z cytryny mieszamy gotujemy i studzimy.Wszystkie składniki sałatki mieszamy,polewamy sosem i delikatnie jeszcze raz mieszamy.Dekorujemy natką pietruszki i koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Sałatka pełna witamin i kolorów.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !