Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowa warzywna sałatka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 25 dkg
ziemniaki 25 dkg
marchewka 10 dkg
ogórki kiszone 15 dkg
cebula 20 dkg
kapusta kiszona 20 dkg
natka pietruszki
koperek
sos
ocet jabłkowy 1/4 szklanki
sok z cytryny 1 szt
olej 1/2 szklanki
cukier 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowa warzywna sałatka

Buraki myjemy wrzucamy do wrzącej wody lekko zakwaszonej octem winnym gotujemy 50 min,przekładamy do zimnej wody obieramy ze skóry i kroimy w kostkę.Marchew obieramy i gotujemy,schładzamy i kroimy w kostkę.Cebulę i ogórki kroimy drobno.Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie obieramy i kroimy w dużą kostke.Kapustę drobno kroimy.SOS-ocet i olej wlewamy do rondelka,doprawiamy dajemy sok z cytryny mieszamy gotujemy i studzimy.Wszystkie składniki sałatki mieszamy,polewamy sosem i delikatnie jeszcze raz mieszamy.Dekorujemy natką pietruszki i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 12.07.2011 08:31
Sałatka pełna witamin i kolorów.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak