Sposób przygotowania

Filet pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z posiekaną cebulą (filet można zastąpić dowolnym innym mięsem, kiełbasą, szynką itp.). Gdy kawałki mięsa będa dobrze usmażone, dodac obrane, pokrojone w kostkę warzywa i maksymalnie drobno pokrojone pomidory z puszki, można nawet użyc pasty pomidorowej (nie mylić z przecierem!). Gotować całość do miękkości, na koniec wsypać całe opakowanie dobrej papryki w proszku (polecam paprykę węgierską Prymat), wówczas leczo zagęści się i przybierze postać lekkiego sosu z kawałkami warzyw. Doprawić pieprzem i solą wg uznania. Można dodać pieczarki, jeśli ktoś lubi, ale trzeba je wrzucić już na początku i smażyć wraz z mięsem i cebulką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !