Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka czosnkowo-śliwkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
śliwki suszone kilka sztuk
czosnek 4 ząbki
sól, pieprz do smaku
majeranek do smaku
Zalewa:
miód 2 łyżki
ketczup 2 łyżki
olej 2 łyżki
musztarda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka czosnkowo-śliwkowa

Szynkę umyć, osuszyć i nakroić z dwóch stron (aby utworzyć kanał). Suszone śliwki pokroić na mniejsze części. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. W kanały szynki wciskać naprzemian śliwki i czosnek. Na sam koniec mięso przyprawić majerankiem, papryką, solą i pieprzem. Przygotowane mięso umieścić na całą noc w lodówce. Na drugi dzień, przed samym pieczeniem szynkę zalać sosem (wymieszać miód, ketczup, olej i musztardę). Piec pod przykryciem około 1,5 godziny w 200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 27.04.2011 21:57
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak