Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Swiąteczna pascha

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 80 dag
cukier puder 30 dag
śmietana kremowa 30% 150 ml
masło 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Swiąteczna pascha

Twaróg przepuścić przez maszynkę lub przecisnąc przez gęste sitko.Żółtka jajek utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,dodać śmietanę i mieszając cały czas podgrzewać powstałą mase do temp. ok 80 stopni.nastęnie dokładnie wymieszać z tawrogiem i masłem.
Rodzynki namoczyć a następnie osączyć.orzechy i owoce kadyzowane posiekać, cytrynę umyć, następnie sparzyć wrzątkiem,nastęnie zetrzec z niej skórkę.bakalie oraz startą skórkę z cytryny dodać do masy serowej i wymieszać.Dziurkowaną formę wyłożyć kilkoma warstwami gazy,przełożyć do niej mase serową, i wstawic do większego naczynia by serwatka z sera mogła ociekać. odstawić w chłodne miejsce, (najlepiej do lodówki) na ok 12. następnie wyjąc masę i ozrobić, bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak