Sposób przygotowania

Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 3 części. Rozwałkować i pojedyńczo umieszczać w formie do pieczenia(użyłam formy o wymiarach 20x40 cm). Każdy płat ciasta piekę około 20 minut w 180 C. Odstawiam,aby ostygły. W międzyczasie przyrządzam krem: mleko zagotować wraz z cukrem i kaszką manną. Gdy masa będzie gęsta dodać margarynę, miód i wszystko ze sobą jeszcze przez chwilkę gotować. Każdy płat ciasta namoczyć w naparze z gorzkiej herbaty. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, umieścić płat ciasta, 1/2 kremu z kaszki mannej, kolejny płat ciasta, resztę kremu i ostatni płat ciasta. Na sam koniec udekorować polewą czekoladową. Stefanka najlepiej smakuje na 2-3 dzień.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !