Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
smietana 18% 1 szklanka
mąka 30 dkg
jaja 3 szt
cukier 20 dkg
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
Piana:
orzechy włoskie 20 dkg
białko 3 szt
cukier 6 łyżek
powidła śliwkowe 1 słoik
wódka 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek z orzechami

ciasto: śmietanę ubić, dodać cukier i wbijać po jednym jajku na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i upiec 30 min. piana: orzechy zapiec w piekarniku na złoty kolor i rozwałkować.białka ubić z cukrem i dodać orzechy i wymieszać delikatnie.na upieczone ciasto posmarować powidłami i dać na to pianę i piec jeszcze ok 15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 21.09.2011 21:37
super
Anna169Hosz 15.09.2011 19:49
Fajnie się zapowiada.
wiola28a 05.07.2011 19:05
pycha
eli82 17.06.2011 19:00
pycha
justyna54 23.05.2011 12:49
super
Elżbieta17 19.05.2011 10:22
Musi być pyszny:)
dorotka0000025 12.05.2011 10:31
wyglada przepysznie
Grażyna13 09.05.2011 18:56
Pysznie wygląda !
suzana 26.04.2011 17:51
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak