Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa tradycyjna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por mały 1 szt
ogórki kiszone 1/2 kg
ziemniaki 3-4 szt
ziele angielskie 3 szt
śmietana 2/3 szkl
kostka rosołowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa tradycyjna

Warzywa korzeniowe umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce a ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do wrzącej wody (ok. 1 ½-2 l) z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Gotować aż zmiękną. Ogórki zetrzeć na drobnej tarce, dodać kilka łyżek wody i oddzielnie podgotować. Do warzyw dodać podgotowane ogórki, kostkę rosołową, łyżkę masła, zagotować, połączyć ze śmietaną, posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 13.03.2012 19:29
bardzo lubię ogórkową
piotereq 04.12.2011 11:16
moja ulubiona
aleksa123 02.12.2011 20:39
smaczna
Izabela28 09.07.2011 11:59
bardzo lubię zupę ogórkową:)
anoosia 09.07.2011 11:50
zwykła, prosta tradycyjna, a przepyszna baardzo!
adam1f 18.06.2011 00:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak