Sposób przygotowania

Sos przygotowujemy w/g przepisu na opakowaniu mieszając wszystkie składniki w słoiczku, zakręcamy i wstrząsamy energicznie przez kilka sekund. Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy. Marchew obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej (duże oczka), sałatę lodową rwiemy palcami na mniejsze kawałki albo kroimy. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Ogórka, ze skórką, kroimy w ćwierć plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, sparzamy. W misce mieszamy sałatę lodową, pomidora, ogórka, marchew, cebulę, osączoną kukurydzę, zioła. Polewamy całość sosem i dokładnie mieszamy. Podajemy, przybraną liśćmi sałaty karbowanej, jako surówkę do dań obiadowych albo jako przystawkę. Można, jak najbardziej, przygotować samodzielnie sos mieszając oliwę z sokiem z cytryny i doprawiając do solą, cukrem i mielonym pieprzem.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Kolorowa i pyszna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Lubię takie kolorowe sałatki, ale sos zazwyczaj robię sama :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Świetna i napewno pyszna! :)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    a ja w ogóle uwielbiam sałatki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    mmmmmmniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !