Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

letnia sałatka mazurska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 3 szt
szynka gotowana 10 dkg
sól
pieprz
masło 2 łyżki
olej 4 łyżki
ocet winny 1 łyżka
koperek 2 gałązki
czosnek
groszek zielony 25 mrożony
kurki 30 dkg
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: letnia sałatka mazurska

Kurki oczyszczamy i myjemy,gotujemy je we wrzącej osolonej wodzie 3 min i odcedzamy.Wodę zmieniamy solimy i gotujemy groszek 4 min i odcedzamy.Kurki i groszek przekładamy do miseczki i mieszamy.Pomidory obieramy ze skóry i kroimy w kostkę i dodajemy do reszty.Szynkę kroimy w kostkę,czosnek przeciskamy przez praskę i przekładamy na patelnię dodajemy masło mieszamy i wrzucamy szynkę.Po chwili smażenia przekładamy do reszty składników.Koperek siekamy.Olej mieszamy z octem dodajemy szczyptę soli pieprzu i papryki.Sałatkę zalewamy sosem posypujemy koperkiem i odstawiamy na 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 25.10.2011 09:30
pychotka
Krystyna32 05.09.2011 08:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak