Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior w sosie jogurtowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 60 dag
jogurt 0,5 szklanki
sól do smaku
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
czosnek 1 ząbek
koper świeży 4 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior w sosie jogurtowym

Kalafior umyć, oczyścić z twardych dużych liści, przyciąć stwardniałą część głąba. Młode drobne listki pozostawić i razem z nimi podzielić róże na drobne części. Różyczki włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować niezbyt długo tak, by były lekko twarde. Odcedzić, wyłożyć na półmisek, ostudzić. Różyczki oprószyć pieprzem i skropić sokiem cytrynowym. Czosnek obrać, opłukać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z musztardą i jogurtem, przyprawić do smaku solą. Polać sałatkę sosem jogurtowym, posypać koperkiem. Podawać do potraw z jajek, ryb i mięsa.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 04.06.2011 18:51
mniam
Krystyna32 27.04.2011 15:04
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak