Sposób przygotowania

Z podanych składników wyrobić ciasto. Tak przygotowaną masę przekładamy do wysmarowanej i wyłożonej pergaminem formy. Ser wymieszać ze wszystkimi podanymi składnikami ( budyniu nie gotować tylko wsypać do masy serowej) i przelać na przygotowane wcześniej ciasto. Pieczemy około 55 min w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie z białek które nam pozostały ubijamy razem z 1 szklanką cukru sztywną pianę ,wylewamy na ciasto i pozostawiamy w piecu jeszcze jakieś 15 min

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Wygląda tak ładnie, że zasługuje na wiele, wiele plusików, ale ja mogę tylko jednego...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    smaczne ? oj tak :) uwielbiam serniki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !