Sposób przygotowania

Składniki przeznaczone na ciasto zagnieść. 1/3 ciasta zamrozić, pozostałe schłodzić, a następnie rozłożyć na blaszce.

Utrzeć składniki na masę serową (masło dodać rozpuszczone). Masę rozsmarować na cieście. Brzoskwinie osączyć, pokroić w plastry i ułożyć na masie serowej.

Mak zmielić. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem, wymieszać z resztą składników na masę makową. Rozsmarować na brzoskwiniach.

Zamrożone ciasto pokruszyć na masę makową.

Całość piec około 60 minut w temp. 180 °C.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super wygląda i pewnie jest pyszny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    pyszny ten serniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    pyszny ten serniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Wygląda kapitalnie... smakuje zapewne jeszcze lepiej...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    połączenie sernik a z makowcem mi odpowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !