Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cytrynki z pastą jajeczną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryny 4 szt.
jajko 3 szt.
majonez 6 łyżek
ogórek konserwowy 1 szt.
koperek 1 pęczek
keczup do dekoracji
grzyby marynowane 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: cytrynki z pastą jajeczną

Cytryny wyszoruj, przekrój na pół. Dokładnie wydrąż miąższ (skórki możesz schłodzić). Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz. Dwa jajka przekrój na pół. Napełnij 4 skórki cytrynowe.
Pozostałe jajko posiekaj. Wymieszaj z połową majonezu. Marynowane grzybki i ogórek konserwowy posiekaj. Wymieszaj z resztą majonezu. Pozostałe skórki cytrynowe napełnij masą jajeczną i sosem majonezowym. Udekoruj keczupem i gałązkami koperku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak