Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa z wiśniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa z wiśniami

Składniki:

6 jajek
20 dag. cukru
2 czekolady gorzkie
10 dag. margaryny
15 dag. mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 ml. wiśniówki
szkl. wiśni drylowanych ( mrożonych,świeżych lub z kompotu)

Wykonanie :
Margarynę i czekoladę roztopić i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem porządnie , dodać mąkę , proszek do pieczenia , alkohol i połączyć z czekoladą. Białka ubić , dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Dodajemy osączone wiśnie i wykładamy do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40 min. Możemy jeszcze polać ja polewa czekoladowa lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 24.01.2012 19:15
mniam
ajres 04.01.2012 18:21
bardzo dobre
tomek18 13.09.2011 10:18
super
Agnieszka/Cokiers 11.06.2010 21:04
Właśnie skończyłam piec i jestem bardzo zadowolona :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak